گروه های خونی گوسفند
گوسفندان دارای هفت نوع گروه خونی می باشند که با حروف R, M, D, C, B, A و X نمایش داده می شوند.گوسفندان را بر حسب این که گلبول های قرمزشان حاوی مقدار زیاد یا کم پتاسیم است به دو گروه تقسیم می کنند. این میزان اندازه گیری به وسیله سیستم M تنظیم می گردد. از گلبولهای قرمز گوسفندان معمولاً در بررسیهای ایمنی شناسی استفاده مینمایند زیرا به آسانی قابل تهیه بوده و به سهولت به دست می آیند.
گروه های خونی اسب
اسب ها دارای هفت سیستم گروه خونی هستند که با حروف Q, P, R, D, C, A و U نمایش داده می شوند. بیماری همولیتیک در کره اسب ها زیاد مطرح نیست ولی در کره قاطرها که اختلالات پادگنی بین حیوان نر (الاغ) و حیوان ماده (اسب) زیاد است حدود 8 تا 10 درصد کره ها ممکن است مبتلا به بیماری همولیتیک گردند. مکانیسم ایجاد پادتن بر ضد گلبول های قرمز چندان روشن نیست ولی تصور می شود که گلبول های قرمز جنین جریان خون مادر راه پیدا می کنند. مادیان ها در برابر گلبول های قرمز جنین به مادر در ماه آخر آبستنی و هنگام زایش در اثر شکسته شدن عروق خونی جفت صورت می گیرد.بیماری همولیتیک در اسب هایی مطرح است که چندین بار زایمان کرده اند. پادتن های موجود در بدن مادر از طریق جفت عبور نمی کنند بلکه از راه آغوز به کره منتقل می گردند. بنابراین کره سالم متولد می شود ولی چندین ساعت پس از خوردن آغوز آثاری چون ضعف، سستی، رنگ پریدگی مخاطات و زردی را بروز می دهد.
گروه های خونی خوک
خوک پانزده سیستم گروه خونی از A تا O دارد که مهمترین آنها گروه خونی A است. این گروه خونی دارای دو آلل A و O بوده که به وسیله ژن S کنترل می گردند.
بیماری همولیتیک در توله خوکها در اثر تزریق واکسن ضد طاعون خوک که حاوی خون خوک بودهایجاد میگردد. این واکسن شامل خون ویروسی است که به منظور غیر فعال ساختن آن رنگ کریستال ویوله به آن میافزایند. حساس ساختن ماده خوکها به وسیله این واکسن گاهی موجب بروز بیماری همولیتیک در نوزادان آنها می گردد، لازم به ذکر است که نژاد در این زمینه بی تأثیر نیست چرا که نژاد توله خوک های اسکس و وسکس بیشتر دچار این بیماری می گردند.